П’ять ключових оновлень, які зʼявляться в iPhone 16

iPhone 16 готує для нас сюрприз: 5 ключових оновлень

     Щороку Apple тримає інтригу щодо наступного Айфона. А ви як вважаєте, лінійка iPhone 16 отримає ще цікавіший набір функцій, ніж iPhone 15?

     Сьогодні ми поговоримо з вами про п'ять очікуваних оновлень iPhone 16, про які пишуть численні джерела.

Кнопка захоплення

     За наявною на сьогоднішній день інформацією, у всіх чотирьох моделей iPhone 16 на правій стороні під кнопкою живлення з'явиться «кнопка захоплення».

     Її призначення — швидка зйомка фото та відео. За чутками, це буде звичайна механічна кнопка із підтримкою кількох рівнів натискання. Наприклад, щоб сфокусуватися, вам потрібно злегка натиснути на неї, а потім ще раз натиснути, щоб зробити знімок або почати запис.

     Крім того, як бонус Apple оснастить базові моделі iPhone 16 кнопкою дії, яка вже представлена в iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max.

Розміри екрану

     Apple використовує розміри дисплея 6.1 та 6.7 дюймів для всіх поколінь iPhone, починаючи з дванадцятої лінійки 2020 року. Однак у 2024 році компанія все ж таки зважилася на кардинальні зміни і збільшила діагональ.

     Очікується, що iPhone 16 Pro отримає 6.3 дюйма, а iPhone 16 Pro Max — 6.9 дюймів.

     Швидше за все, компанія збільшила діагональ екранів, тому що iPhone 16 Pro та 16 Pro Max будуть приблизно на 3 мм вище і на 1 мм ширше. Товщина залишиться колишньою, а ось вага стане трохи більшою через стрибок розміру.

     Відомо, що такі зміни торкнуться лише Pro версій, iPhone 16 та 16 Plus отримають дисплеї на 6.1 та 6.7 дюймів.

Оновлена камера

     Що стосується змін у камері, то вони з'являться у всіх моделях iPhone 16:

  • iPhone 16 та iPhone 16 Plus зможуть похвалитися новим вертикальним розташуванням лінз, що дозволить захоплювати просторове відео. На даний момент ця функція обмежена лише моделями iPhone 15 Pro та 15 Pro Max.

  • Найбільше оновлення сфокусовано на iPhone 16 Pro та Pro Max. Apple впровадила надширококутну камеру на 48 Мп, що дозволить отримувати круті фотографії за умов низького освітлення.

     Також компанія планує представити телеоб'єктив із 5-кратним зумом для iPhone 16 Pro. Очевидно, це рішення було ухвалено у зв'язку зі збільшеним розміром смартфона.

Блискавичний 5G

     У Pro версіях Apple збирається використовувати новітній процесор Qualcomm Snapdragon X75. Зазвичай чіпи не виділяються як основна особливість, тим більше після переходу на 5G, але X75 буде значно швидшим і з меншим споживанням енергії.

     Усередині модемного чіпа знаходиться штучний інтелект 2-го покоління. Згідно з Qualcomm, він підвищить швидкість і покращить покриття, надійність з'єднання та точність позиціонування. Є надія на те, що більше не виникне проблем із підключенням у ліфті, метро, гаражі.

     За чутками, у 2024 році X75 з'явиться виключно у моделях Pro, тоді як стандартні версії продовжать працювати на X70.

     Покращений 5G — не єдине, що Apple може додати. Цілком ймовірно, що вона також включить до iPhone 16 Pro Wi-Fi 7 із підтримкою швидкості до 40 Гбіт/с. Wi-Fi 7 допоможе знизити затримку підключення та призведе до більш надійного з'єднання.

     У базових моделях iPhone 16 ми очікуємо побачити Wi-Fi 6E, який уможливить підключення до мереж 6 ГГц.

Штучний інтелект

     У 2024 році компанія Apple приділить велику увагу ШІ. Хоча штучний інтелект і ґрунтується на програмному забезпеченні, для його підтримки необхідне апаратне забезпечення.

     Ходять чутки, що в iOS 18 Apple внесе серйозні зміни на основі ШІ та впровадить його в операційну систему.

     Крім того, очікується, що всі чотири моделі iPhone 16 отримають чіп А18, побудований на 3-нанометровом техпроцесі Apple для підвищення ефективності та продуктивності.

     Перехід на 3-нанометровий чіп дозволить компанії впровадити нові функції штучного інтелекту. А18 буде включати більш швидкий Neural Engine з великою кількістю ядер.

     Деякі джерела припускають, що Apple так прагне реалізувати обробку ШІ в гаджеті, щоб зберегти конфіденційність. Це стане можливим лише при високій продуктивності.

Додати коментар
Коментарі, які не відповідають нашому Кодексу поведінки, будуть модеровані.

0 коментаря

Будьте першими, хто прокоментує цей запис.